1. inrichting
  2. dementieklok

Beste dementieklokken - Productvergelijking

Laatst bijgewerkt: 7 apr. 2024

Wees welkom bij het lezen van onze Top 10 over dementieklokken. In dit artikel vind je een uitgebreide lijst van de beste producten op de markt, die je helpen om je geheugenverlies te beheren. Ook krijg je informatie over de juiste functionaliteit, de juiste prijs en de juiste service om een bewuste keuze te maken die bij jou past. Blijf lezen om meer te weten te komen over deze unieke producten.

Bekijk onze top 10 beste dementieklokken van 2024. We hebben de beste dementieklokken voor je op een rijtje op basis van de reviews van onze experts. Vind een dementieklokken die bij jou past!

BESTE dementieklok 2024 vergeleken: Bekijk top 10

Uit onze dementieklokken test zijn alleen maar goede producten naar voren gekomen. Wil jij een goede dementieklokken aankopen? Bekijk dan hier de top 10 beste dementieklokken van 2024. Onze experts hebben alle dementieklokken met elkaar vergeleken om de beste tien op een rijtje te zetten voor je. Maak je keuze makkelijker door zelf deze tien beste dementieklokken met elkaar te vergelijken.

1. Dementieklok Digitale | Als best geteste dementieklokken!

Deze dementieklok komt met een grote, duidelijk afleesbare display waarop de tijd, de dag van de week, de maand en de datum duidelijk weergegeven worden. Met zijn grote cijfers en letters is de klok vanuit elk deel van de kamer duidelijk zichtbaar. De kleur van de klok is zwart en de klok heeft een handig formaat van 18*23 cm en een gewicht van 400 gram. Daarnaast is de klok voorzien van verschillende talen, waaronder Nederlands. Daarnaast heeft de dementieklok een aantal extra functies. Zo is de klok voorzien van verschillende alarmen, zodat je op tijd herinnerd wordt aan je afspraken. Ook zijn er programmeerbare herinneringen in te stellen voor bijvoorbeeld het innemen van medicijnen. Deze klok is dus niet alleen een fijne aanwinst voor het interieur, maar biedt ook praktische ondersteuning aan ouderen en slechtzienden.

2. Lifeshift Dementieklok

De Lifeshift Dementieklok met XL beeldscherm is ontworpen om mensen met dementie te helpen hun dagelijkse activiteiten beter te plannen en te organiseren. Het scherm is groot en helder, waardoor het eenvoudig te lezen is. Ook heeft het een duidelijke aanduiding van de datum, de dag en de tijd. Het is ook geoptimaliseerd om te helpen bij het herkennen en onthouden van tijd en datum. De klok heeft ook vele innovatieve functies, waaronder een groot alarm, een opnamefunctie en een ingebouwd licht. De ingebouwde luidspreker zorgt er ook voor dat het geluid helder en duidelijk is, zodat het gemakkelijk te horen en te begrijpen is. Bovendien heeft de klok een ingebouwde back-up-batterij die ervoor zorgt dat hij blijft werken, zelfs als de stroom uitvalt. Deze Lifeshift Dementieklok met XL beeldscherm is een uitstekende tool voor ouderen met dementie, geheugenverlies of Alzheimer. Het heeft een gebruiksvriendelijk menu en een scherm dat makkelijk te lezen is. Daarnaast is het ontworpen met innovatieve functies die hun dagelijkse activiteiten eenvoudiger maken.

3. Chillsy Digitale Dementieklok

Chillsy Digitale Dementieklok XL Kalenderklok met Datum en Dag Alarmfunctie 8 inch biedt de perfecte oplossing voor mensen die behoefte hebben aan structuur en regelmaat. De klok is voorzien van een 8 inch scherm met helder, duidelijk leesbare klokken en cijfers. De kalender en dagalarmfunctie zorgt voor een betere planning en makkelijkere herinneringen van belangrijke afspraken. Dankzij de grote lettergrootte, de heldere kleuren en het extra lage geluidsniveau, is de klok ideaal voor mensen met slechte ogen en/of mensen met (beginnende) dementie. De klok heeft een ingebouwde batterij, waardoor u deze overal gemakkelijk kunt meenemen. Deze klok is een echte must-have voor iedereen die behoefte heeft aan een extra steuntje in de rug om de dagelijkse structuur in zijn of haar leven te behouden of te verbeteren. Met deze klok kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen, en wordt de kwaliteit van het dagelijkse leven verhoogd.

4. Sanbo Dementieklok

De Sanbo Dementieklok is een 7 inch digitale klok die speciaal is ontworpen voor mensen met een slechte gezichtsvermogen of die lijden aan alzheimer of dementie. Deze klok heeft een helder, groot scherm dat voorzien is van een kleurrijke achtergrond met heldere cijfers en letters. De cijfers en letters op het scherm zijn groot genoeg om gemakkelijk te lezen. Het digitale scherm toont niet alleen de tijd, maar ook de datum, dag en zelfs de maand. Er is ook een alarmfunctie, waarmee u een alarm kunt instellen dat automatisch op de ingestelde tijd of dag afgaat. De Sanbo Dementieklok is voorzien van een stevig, antislip ontwerp en heeft een ingebouwde ophang- of staande functie, waardoor deze gemakkelijk in elke kamer kan worden geplaatst. Het is ook energiezuinig, waardoor u minder batterijen hoeft te vervangen.

5. LuhrGoods Digitale/Analog

Deze klok van LuhrGoods is een perfecte oplossing als u een persoon met dementie in huis heeft. Doordat het een digitale kalender is, is het voor deze mensen een stuk gemakkelijker om de datum en tijd af te lezen. De klok heeft een groot LCD display en heeft extra verlichting, zodat het ook 's nachts gemakkelijk is om de tijd en datum te zien. Ook heeft de klok van LuhrGoods een alarm dat u kunt instellen voor medicatie, waardoor deze persoon nooit meer zijn medicatie vergeet. Bovendien kan het alarm ook ingesteld worden zodat er een herinnering komt voor bepaalde taken die deze persoon moet uitvoeren. Zo wordt het voor deze persoon gemakkelijk gemaakt om de dagelijkse routine te volgen. Door de compacte vormgeving zal de klok niet veel ruimte innemen en kan het eenvoudig worden verplaatst.

6. Digitale Klok en Kalender

Deze digitale klok en kalender heeft meerdere functies die erg nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het bijhouden van de tijd. Deze klok heeft een analoge functie waardoor u de tijd kunt aflezen zonder dat u de klok hoeft in te stellen. U kunt de tijd ook digitale instellen en aanpassen met behulp van de knoppen aan de zijkant. Daarnaast heeft deze digitale klok ook een handig functie voor mensen met een dementie. De klok heeft een indicatie voor ochtend, middag en avond. Hiermee kunnen mensen met een dementie gemakkelijk de dagdeelen onderscheiden. Daarnaast kun je ook een wekker instellen, zodat je op tijd je medicatie kunt innemen of op tijd bent voor een vergadering.

7. Leagwhar Kalenderklok Dig

De Leagwhar Kalenderklok is een geweldige digitale klok die speciaal is ontworpen voor mensen met dementie. De klok heeft een grote wijzerplaat met duidelijk zichtbare cijfers. Het display toont niet alleen de tijd, maar ook de datum en het alarm. De klok heeft ook een ochtend-, middag- en avondindicatie, die helpen om de dag meer gestructureerd te maken. De klok heeft ook een ingebouwde kalenderfunctie. U kunt de datum eenvoudig instellen en de kalender weergeeft de maand, het jaar en de dag van de week. Het is ook mogelijk om verschillende herinneringen in te stellen. Daarnaast heeft de klok een aantal handige extra functies, zoals een ingebouwde temperatuurmeter, waarmee u de temperatuur in de kamer kunt controleren. Met de Leagwhar Kalenderklok kunt u het leven van mensen met dementie vergemakkelijken. De klok vermindert de verwarring en de angst die mensen met dementie ervaren. Met deze klok kunnen ze gemakkelijk de tijd, datum en herinneringen bijhouden en hun dag goed organiseren.

8. Wilsem Dementieklok

De Wilsem Dementieklok is ontworpen met behulp van verschillende functies, zoals herhaalde herinneringen, lichtgevende knoppen en een grote display met leesbare letters en cijfers. De klok heeft ook speciale functies voor het herinneren van medicijntijden, waardoor mensen met dementie hun medicatie gemakkelijker kunnen nemen. De Wilsem Dementieklok heeft ook een eenvoudig navigatiesysteem dat mensen met dementie helpt hun dagelijkse taken te organiseren. Het systeem laat toe dat mensen een dagelijks schema instellen voor herhaalde herinneringen, zodat ze hun dagelijkse activiteiten gemakkelijker kunnen volgen. De klok biedt ook een optie voor het weergeven van tijd en datum in verschillende talen, waardoor mensen met dementie hun klok gemakkelijk kunnen begrijpen.

9. OER Dementieklok Extra Gr

De digitale en analoge weergave maken het gemakkelijk om de klok te begrijpen en lezen. De klok kan automatisch van zomertijd naar wintertijd worden ingesteld. Ook is deze OER Dementieklok zeer eenvoudig in gebruik. Zo kunnen de instellingen voor het aanpassen van de helderheid en de tijd gemakkelijk en snel worden aangepast. De OER Dementieklok is ontworpen met oog voor detail. Het kwaliteitsvolle design maakt het een aanwinst voor ieders huis. De klok is voorzien van zilveren handen en een antraciet kast. Deze extra grote kalenderklok is een aanwinst voor iedereen die te maken heeft met dementie of geheugenproblemen.

10. Achaté Digitale Dementieklok

Deze innovatieve digitale dementieklok biedt een oplossing in een schone, moderne stijl. De 8 inch klok heeft een helder beeldscherm dat zowel digitale als analoge weergaven heeft. Het scherm heeft een groot digitale display met een duidelijk leesbaar LCD-scherm. Het is ook uitgerust met een USB-stick die informatie over de dagelijkse activiteiten kan opslaan. Ook is deze digitale klok van Achaté uitgerust met een speciale alarmfunctie, die elke dag een specifieke herinnering geeft zoals medicatietijden, kalenderherinneringen of andere belangrijke informatie. De klok biedt ook een kalenderfunctie waarmee gebruikers hun dagelijkse activiteiten kunnen bijhouden. De klok is gemakkelijk te bedienen met grote, duidelijke knoppen, waardoor het ook voor mensen met beginnende dementie gemakkelijk is om te gebruiken. De digitale dementieklok van Achaté biedt ouderen structuur en regelmaat, waardoor ze beter kunnen functioneren en langer zelfstandig kunnen wonen. Het is een innovatief en modern product dat mensen met beginnende dementie helpt om de dagelijkse activiteiten bij te houden. Dankzij de grootte van het scherm, de duidelijke LCD-weergave, de USB-stick, de alarmfunctie en de kalenderfunctie is deze klok een perfecte oplossing voor mensen die meer structuur en regelmaat nodig hebben in hun dagelijkse leven.

Inhoudsopgave

FAQ over de top 10 dementieklokken

De levertijd wordt bepaald door ons partnerbedrijf. Zij verkopen de producten tegen de laagste prijs. Als je een dementieklok hebt uitgekozen kun je op de roze knop klikken om naar deze website te worden doorgestuurd. 

Wanneer je een dementieklok wilt bestellen, kun je op een van de roze buttons klikken. Je wordt dan doorgestuurd naar een van onze partnerwebsites. Zij regelen de verkoop van de producten. Wij verkopen zelf geen producten.

Wat is de beste dementieklok? Onze experts hebben alle dementieklokken met elkaar vergeleken. Uit deze test is naar voren gekomen dat Dementieklok Digitale over het algemeen de beste is. Dit betekent niet dat een van de andere producten niet goed is. Vergelijk ze zelf ook nog zodat jij een juiste keuze maakt. dementieklokken als beste getest, vind je hier.

Bij het vergelijken van de beste dementieklokken letten onze experts op van alles. Er wordt gekeken naar prijs-kwaliteit verhouding, naar bruikbaarheid en duurzaamheid. Er zijn vele factoren waarop wij een review baseren om deze zo goed mogelijk te maken.  dementieklokken vergelijken, raden we aan alvorens een dementieklok te kopen.

Picture of Maja Bos
Maja Bos

Gelukkig ouder worden voor iedereen!

Hoi, ik ben Maja en welkom op mijn forum voor ouderen. Ik heb jarenlang onderzoek gedaan naar de beste producten voor ouderen en doe dit nog tot de dag van vandaag. Ik maak er top 10 lijstjes van om te zorgen dat je een betere keuze kan maken. Bedankt dat je mijn forum bezoekt en ik wens je alvast veel plezier met je nieuwe aankoop!

Wat moet ik nog weten over deze dementieklok beoordelingen?

We hopen dat deze gids je helpt bij de aanschaf van een van deze producten. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je de keuze maakt die het beste bij jouw behoeften past. Zeer waarschijnlijk vind je het juiste product in de top 10 lijst. Of je nu op zoek bent naar een van de traditionele producten of iets meer innovatiefs, je zult zeker iets vinden dat je blij maakt. Onze top 10 lijst bevat een scala aan producten, van rollators tot hoortoestellen, die je helpen met het verbeteren van je levenskwaliteit. Vooral de rollator is een goede optie voor wie behoefte heeft aan extra stabiliteit, of als kleine rolstoel tijdens korte wandelingen. Hoortoestellen kunnen helpen om gehoorverlies te compenseren, en bovendien kan een dementieklok je leven een stuk gemakkelijker maken, vooral als je dagelijkse routine enigszins verward is. Door de lijst zorgvuldig door te nemen vind je de meest geschikte optie. Kijk goed naar je opties en kies vervolgens het juiste product.

Bekijk naast onze top 3 zelf ook de nummers 4 tot en met 10 en vergelijk ze met elkaar. Het is belangrijk dat jij de keuze maakt voor welk product je het beste vind. Dir kan voor iedereen anders zijn. Elke dementieklok is net weer even iets anders en iedereen heeft uiteraard eigen wensen. Onze experts vinden deze top 10 dementieklokken het beste en hopelijk helpt dat je bij het maken van een keuze. Mocht je na het lezen van de beschrijvingen nog specifieke productvragen hebben, kun je het beste contact opnemen met de producent. Zij weten als geen ander wat de technische specificaties zijn van de dementieklokken. Voor vragen over de site en onze top 10 dementieklokken horen we natuurlijk graag van je.

Disclaimer: we leveren zelf geen producten. Dit doet een van onze partnerbedrijven. Wij zijn niet aansprakelijk voor de levering van producten.

 

Hulp bij het kopen van een dementieklok

Bij het kopen van een dementieklok zijn er veel mogelijkheden. Onze kooptips kunnen je in de juiste richting helpen bij deze keuze. Bedenk wat je precies zoekt en baseer hier je keuze op. Een dure dementieklok hoeft niet altijd de beste te zijn, er zijn goedkope dementieklokken die heel erg goed zijn. Onze beste tip is om vooral te kijken welke dementieklok goed bij jou past. In onze top 10 houden we rekening met ieders draagkracht. Wij vinden dat dementieklokken er voor iedereen moeten zijn. Daarom vind je dementieklokken van verschillende prijzen in de toplijst, zodat jij ook makkelijk een dementieklok kunt bestellen.

Gepubliceerd op: 23 dec. 2022

Heb je een vraag?

Stel hier al je vragen en krijg de beste antwoorden op het forum. Vul de witte vakken in om je vraag te stellen. Je kunt ook meepraten of antwoorden op anderen.